Προϊόντα
Melima

Η καρδιά των προϊόντων μας γεμίζει με τους καρπούς της ελληνικής γης και πρώτο μας μέλημα είναι να διατηρήσουμε και να μεταδώσουμε χρώματα, γεύσεις και μυρωδιές από τα ατελείωτα γευστικά τοπία της χώρας μας. Οι οικογενειακές συνταγές μοιάζουν με ανοιχτή αγκαλιά, έτοιμη να χωρέσει τη γνώση μας για την αναζήτηση και παραγωγή αγνών και φυσικών προϊόντων και τη φρεσκάδα των πιο εκλεκτών πρώτων υλών.

Από τον Ιούνιο του 2016 πέρασε στα χέρια της νεαρής οικογένειας MELIMA το εργαστήριο, οι συνταγές, η μεγάλη εμπειρία και φαντασία γεύσεων της εταιρείας “Τα Μυλέλια”, που προσπαθούν καθημερινά να μετατρέψουν τις πιο αγνές ελληνικές πρώτες ύλες σε εκλεκτά προϊόντα που ταξιδεύουν την Ελλάδα στον κόσμο. Στο εργαστήριο μας παράγονται χειροποίητα ζυμαρικά με σιμιγδάλι και αλεύρι ολικής άλεσης από τον πετρόμυλο, που ξηραίνονται φυσικά σε θερμοκρασία δωματίου, σάλτσες, ορεκτικά, αρωματικά αλάτια και γλυκίσματα μελιού.

Ζυμαρικά

Διαλέγουμε σκληρές ποικιλίες σιταριού που καλλιεργούνται σε υψηλό υψόμετρο και αλέθονται στις χαμηλές στροφές του πετρόμυλου. Ακολουθούμε την παλιά οικογενειακή συνταγή για τα ζυμαρικά, μια ανοιχτή αγκαλιά έτοιμη να χωρέσει τα πιο εκλεκτά και αγνά υλικά, που θα τους χαρίσουν μοναδική γεύση, άρωμα και χρώμα. Τα ζυμαρικά είναι φτιαγμένα στο χέρι και σε μικρές ποσότητες, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, ξηραίνονται σε θερμοκρασίες δωματίου για 4 εως 6 ημέρες, όχι σε φούρνο-ξηραντήριο. Όλα τα θρεπτικά συστατικά και αρώματα της ελληνικής υπαίθρου αναδύονται αναλλοίωτα.

Σάλτσες

Γεύσεις ιδιαίτερες και ελληνικές, οι σάλτσες φουρνίζονται ώστε να αποκτήσουν την πλούσια υφή και γεύση τους ακολουθώντας τα μονοπάτια της παράδοσης. Συνδυάζονται εξαιρετικά με τα ζυμαρικά, μετατρέπουν μια φρυγανισμένη φέτα ψωμί στον πιο νόστιμο μεζέ και γίνονται με την προσθήκη λίγου τυριού μια υπέροχη γέμιση τάρτας ή ομελέτα.

Ορεκτικά

Συνταγές αγαπημένες και μοναδικές, πρόκειται για γεύσεις αυθεντικές που η πικάντικη νοστιμιά τους μετατρέπει ένα μονότονο γεύμα σε γιορτή . Όλα χωρίς συντηρητικά, με τους παλιούς αλάθητους τρόπους συντήρησης.

Αρωματικό
Αλάτι

Το Άλας της ζωής… Μαζεύεται από τις Αλυκές της Λέσβου σε ημέρες ηλιόλουστες μετά από δυνατή βροχή. Αρωματίζει ψητά, μαγειρευτά, σούπες σάλτσες & μαρινάτες.

Γλυκίσματα
Φρούτων & Μελιού

Έμπνευση μας η παράδοση για την λιτότητα των υλικών και τον πλούτο των γεύσεων. Αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί και μέλι σε απίθανους συνδυασμούς.